czwartek, 1 września 2016

Brownie z białą czekoladą






Składniki:

150g pokrojonych migdałów
250g gorzkiej kuwertury
200g masła
3 jajka
200g brązowego cukru
250g kaszy manny
1 łyżeczka proszku do pieczenia
100g białej czekolady

Przygotowanie:

  1. Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Prostokątną formę wyłożyć papierem do pieczenia.
  2.  Migdały uprażyć na patelni (bez tłuszczu). Kuwerturę pokroić na mniejsze kawałki i razem z masłem rozpuścić w kąpieli wodnej. Jajka ubić z cukrem na puch, dodać masę czekoladową.
  3.  Kaszę mannę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do masy czekoladowo-jajecznej. Białą czekoladę posiekać i razem z migdałami dodać do ciasta. Wymieszać.
  4.  Ciasto wyłożyć do formy i piec 25-30 minut na środkowym poziomie piekarnika.



Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz