Składniki:
4 jajka
400g cukru
2 łyżeczki cukru
waniliowego
450g mąki pszennej
4 płaskie łyżeczki
proszku do pieczenia
300ml maślanki
100g wiórków kokosowych
200g śmietany kremówki
Przygotowanie:
- Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Prostokątną formę z wysokim brzegiem lub blachę z piekarnika wysmarować masłem.
- Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, na najwyższych obrotach przez 1-2 minuty. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i na przemian z maślanką dodawać porcjami do masy jajecznej. Wszystko dokładnie wymieszać.
- Masę przełożyć do formy i wyrównać powierzchnię. Posypać równomiernie wiórkami kokosowymi. Piec 20-30 minut (w zależności od wielkości formy).
- Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i od razu polać równomiernie śmietaną. Zostawić do ostygnięcia.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz