Szybki sernik z czereśniami, łatwy w przygotowaniu, delikatny i soczysty.
Składniki:
500g dojrzałych
czereśni
1 opakowanie
cukru wanilinowego
150g miękkiego
masła
250g cukru
1 łyżka soku
cytrynowego
4 łyżki kaszy
manny
1kg chudego
twarogu zmielonego
1 opakowanie
budyniu waniliowego
4 jajka
Przygotowanie:
- Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Tortownicę (26cm) natłuścić lub wyłożyć papierem do pieczenia.
- Czereśnie umyć, wydrylować i przekroić na pół. Posypać cukrem wanilinowym.
- Masło utrzeć z cukrem, sokiem cytrynowym i kaszą manną. Dodać twaróg i budyń w proszku. Pojedynczo dodawać jaja. Następnie delikatnie wmieszać czereśnie.
- Masę przełożyć do tortownicy. Piec ok. 60 minut, po upieczeniu zostawić w wyłączonym piekarniku na ok. 30 minut. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz